به گزارش خبرنگار اصفهان سبز ، حسن صادقی امشب در مراسم گرامیداشت ۲۹ آبان سالروز تصویب قانون کار در خانه کارگر اصفهان در جمع کارگران و بازنشستگان، اظهار کرد: نگاه حمایتی از کارگر در قانون کار بهخوبی اجرا نشده است، هم از نمایندگان مجلس و هم از دولت تقاضا داریم با قید فوریت فصل ششم و مفاد ۷ و ۴۱ قانون کار را به نفع جامعه کارگری ایران اصلاح نمایند.
وی ادامه داد: ماده ۷ قانون کار عبارت از قرارداد کتبی یا شفاهی که بهموجب آن کارگر در قبال دریافت حقالسعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام میدهد و بر اساس ماده ۴۱ قانون کار: «حقوق، دستمزد، مزایا و عیدی کارگران باید بر اساس نرخ تورم واقعی در کشور محاسبه شود.» که این قانون درباره پرداخت حداقل مزد از سوی کارفرما، فارغ از نرخ تورم، توصیههای دیگری هم دارد که هر دو مفاد یاد شده بهدرستی عملیاتی نمیشود و باید اصلاحاتی با استفاده از نظرات کارشناسان قشر کارگری صورت بپذیرد.
معاون دبیرکل خانه کارگر ایران کاهش شوراهای اسلامی کار استان اصفهان از ۴۰۰ تا به نزدیک ۳۸ شورا را ناراحتکننده خواند و گفت: اصلاح قانون کار بهمنظور افزایش حمایت از کارگر و بهبود وضعیت این قشر زحمتکش است و رویکرد کارگران اصلاح برخی مفاد قانون کار برای حمایت از کارگران و کارفرمایان و حرکت شتابان چرخهای تولید است و قانون کار باید در راستای حمایت از کارگر، کارفرما و دولت اجرا شود.
وی با بیان اینکه بین حقوق و دستمزد کارگر با تورم هیچ تناسبی وجود ندارد، بیان داشت: مقام معظم رهبری سالها است که شعار سال را تولید قرار میدهند و بر روی آن تأکید میکنند؛ اما متأسفانه هیچ رویکردی در این زمینه چه توسط نمایندگان مجلس و چه توسط دولتمردان مشاهده نمیکنیم.
صادقی با بیان اینکه در ۱۳ سال گذشته شاهد رشد تورم ۳۹۷ درصدی با میانگین ۳۰ درصد سالیانه بودیم، خاطرنشان ساخت: این اتفاق در حالی افتاد است که در ۱۳ سال یاد شده حقوق کارگر ۲۱۰ درصد با میانگین سالیانه ۱۶ درصد رشد داشته است و بخصوص این آمار و ارقام نشان میدهد بین تورم و حقوق و دستمزد یک کارگر ایرانی نزدیک به ۱۸۷ درصد شکاف و یا گسل وجود دارد که تأکید میکنم اگر دولت میخواهد شاهد نارضایتیهای اجتماعی نباشد این موضوع با نزدیککردن حقوق و دستمزد یک کارگر به تورم حلوفصل نمائید.
وی با بیان اینکه درحالیکه مقام معظم رهبری بهشدت با رشد اقتصادی غیرمولد که بسیاری از اقتصاددانها معتقد هستند بر پای رانت هست، مخالفاند، اظهار کرد: اما مجدد شاهد رشد اقتصاد غیرمولد در کشور هستیم که آسیب جدی به تولید کشور وارد کرده است.
معاون دبیرکل خانه کارگر ایران با اشاره به اینکه این مسائل و مشکلات از سوءمدیریت نشات میگیرد، گفت: راه برون رفت ما از این مسائل و مشکلات علم محور کردن اقتصاد ایران است نه اینکه به ایدئولوژی تمسک کنیم.
وی با تأکید بر اینکه تولید تنها راحل مشکلات اقتصادی کشور و خروج تورم و رکود است، بیان داشت: اقتصادی که تولید محور نباشد بدون شک دیر یا زود از بین خواهد رفت.
صادقی با بیان اینکه دولت بایدجسورانه تصمیم بگیرد که مزد را واقعی کند و نگران ابعاد تورمی آن نباشد؛ چراکه تورم کیلومترها از افزایش نرخ دستمزد جلوتر است، عنوان داشت: هزاران پرسش مطرح است که چرا ما هر روز در حوزه اقتصاد نسبت به دیروز دچار عقبافتادگی هستیم درحالیکه میتوانستیم قدرتمندترین اقتصاد منطقه اذعان ایران باشد.
معاون دبیرکل خانه کارگر ایران به موضوع اتباع بیگانه اشاره کرد و گفت: اخراج اتباع غیرمجاز میتوانست بهگونهای باشد که به کارفرما آسیب وارد نشود؛ یعنی دولت از کارفرمایان تعهد میگرفت بعد از پایان پروژه با پرداخت هزینه آنها را اخراج و تا مدتزمان همکاری تعهدات لازم را میگرفتند و اتباعی را اخراج میکردند که فاقد هر گونه تخصص کاری بودند.
وی با بیان اینکه دنیا در حال حرکت به سمت هوش مصنوعی است، گفت: بایستی از هوش مصنوعی جهت ارتقای اقتصاد ایران استفاده کنیم نه جایگزینی منابع انسانی و معتقدم جهان هم در حوزه فناوری و هم سایر در حال یکپوست اندازی جدید است.
صادقی با تورمی خواندن بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، گفت: بر اساس تحلیلهای صورتگرفته توسط کارشناسان اقتصادی، دولت چهاردهم در ارائه بودجه سال آینده کل کشور تمام بار مالی خود را بر روی مردم گذاشته و این به نفع قشر آسیبپذیری همچون جامعه کارگری ایران نیست و باید بودجه در مجلس بهگونهای تنظیم و تصویب شود که به نفع مردم و قشر جامعه کارگری ایران باشد.