زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
وجود گیاهان خوراکی چون کنگر، پاغازه، شنگر، ونگی، پی شوک، کله شنگ، تره، پیچک و قارچ بر سر سفرههای مردم ایلام
وجود گیاهان خوراکی چون کنگر، پاغازه، شنگر، ونگی، پی شوک، کله شنگ، تره، پیچک و قارچ بر سر سفرههای مردم ایلام
به گزارش جویاآنلاین، استان ایلام با ۶۴۰ هزار هکتار جنگل و کوهستانهای متعدد یکی از مهمترین مناطق پرورش گل و گیاه است، دراینبین گیاهان دارویی و خوراکی که بهصورت خدادادی رشد میکنند به فراوان یافت میشوند.
هماکنون که فصل بهار است، مردم به دامن طبیعت میزنند و از گیاهان خوراکی بهعنوان غذا و برای کسب درآمد استفاده میکنند، هرچند که این گیاهان بهمرور زمان در معرض انقراض قرار گرفتهاند.
استفاده از گیاهان خوراکی در زمان قدیم در بین مردم مرسوم بوده و هماکنون نیز مردم استان علاقه زیادی به این نوع گیاهان خوراکی بر سر سفرههای خود دارند.
وجود گیاهان خوراکی، چون کنگر، پاغازه، شنگر، ونگی، پی شوک، کله شنگ، تره، پیچک و قارچ در دشتها و مناطق کوهستانی، استان زمینه اشتغال افرادی زیادی بهویژه روستائیان را فراهم کرده است و افراد با جمعکردن این گیاهان و آوردن به شهرها سفرههای مردم استان را رنگین میکنند.
بدون شک وجود گیاهان خوراکی در کوههای استان ایلام فرصتی مناسب برای اشتغالزایی فراهم کرده و در هر فصل متناسب با شرایط آب و هوایی یک محصول کوهی خاص در استان وارد بازارهای استان میشود.
قیمت گیاهان خوراکی نظیر تره و قارچ از دیگر گیاهان خوراکی بیشتر است بهگونهای که در برخی موارد قیمت هر کیلو تره (ترگ) تا ۲۰۰ هزار ریال نیز افزایش مییابد.
+سالانه ۸۰۰ تن گیاهان خوراکی در استان ایلام تولید میشود
عبدالاسلام پیری کارشناس منابع طبیعی استان ایلام در این ارتباط به خبرنگار گفت: استان ایلام یکی از مهمترین مناطق کشور به لحاظ تنوع گیاهان است و بیش از یک هزار گونه گیاهی در استان شناسایی شده که ۳۰۰ گونه آنها خوراکی، صنعتی و دارویی است.
سالانه بیش از ۸۰۰ تن گیاهان خوراکی در استان ایلام تولید میشود که ارزش ریالی آن بیش از شش میلیارد تومان استوی عنوان کرد: سالانه بیش از ۸۰۰ تن گیاهان خوراکی در استان ایلام تولید میشود که ارزش ریالی آن بیش از شش میلیارد تومان است.
وی تصریح کرد: استفاده بیرویه باعث منقرض شدن گیاهان خوراکی می شود و باید در این ارتباط مردم گیاهان خوراکی از ریشه بیرون نیاورند.
پیری بیان داشت: با توجه به اینکه برخی افراد گیاهان را با ریشه، پیاز و بذر می چینند هر سال از تعداد گیاهان کاسته می شود و به علت اینکه این گونه گیاهان با کشت و تکثیر در محیط غیر طبیعی رشد نمی کنند با خطر انقراض روبرو هستند.
+برداشت گیاهان خوراکی و دارویی از عرصه های طبیعی ایلام ممنوع است
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان ایلام نیز روز گذشته اعلام کرد: با هر نوع برداشت و بهره برداری از گیاهان خوراکی، دارویی و درختان بنه عرصه های طبیعی استان درسال جاری برخورد قاطع می شود.
سرهنگ غلامرضا فتحی با اشاره به کنترل و قُرق همه مسیر های دسترسی به رویشگاه ها و زیستگاه های گیاهان بهاره چون تره کوهی، پیچک، کُوله شگ، تَشنداری و ... افزود: این امر به منظور ممنوعیت و برخورد با متخلفان احتمالی صورت گرفته است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان ایلام افزود: هدف از این ممنوعیت ایجاد فرصتی دوباره برای تقویت و تجدید حیات پوشش و تنوع گیاهی عرصه های طبیعی استان ایلام است.
همه ساله در فصل بهار و هنگام رویش گیاهان خوراکی و دارویی بهاره افزون بر اهالی استان برخی از اهالی استان های همجوار نیز اقدام به چیدن این رستنی ها در سطح انبوه وبه شیوه غیر اصولی می کنندوی افزود: همه ساله در فصل بهار و هنگام رویش گیاهان خوراکی و دارویی بهاره افزون بر اهالی استان برخی از اهالی استان های همجوار نیز اقدام به چیدن این رستنی ها در سطح انبوه وبه شیوه غیر اصولی می کنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان ایلام افزود: برای تجدید حیات رویشگاه ها و جلوگیری از نابودی تدریجی آنها اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام امسال به هیچ فرد یا گروهی حتی تعاونی های بهره بردار دارای پروانه فعالیت، اجازه برداشت و بهره برداری از این رستنی ها را نمی دهد.
استان ایلام از نظر گیاهان دارویی در کشور یک ذخیره گاه مهم به شمار می رود و اهداف کلان منابع طبیعی استان، توسعه و احیای گیاهان به خصوصی گیاهان دارویی است.
استفاده درست و منطقی از این گیاهان دارای خاصیت و دارویی میتواند هم به اشتغالزایی کمک کند و هم تولیدات استان را افزایش دهد.
منبع: مهر
انتهای پیام/ج
کد خبر :12189
منتشر کننده خبر :
مرتبط با
جغرافیای ایران با کلید
ما را دنبال کنید: