- 09197955515
کارشناس مسائل اجتماعی و سیاسی گفت: پیجرهای ارتباطی اعضای «حزب الله لبنان» به صدا در میآیند و بعد منفجر میشوند، این است ماهیت یک جنگ قرن بیست و یکمی اصیل بدون هیچ نشانی از عناصر جنگهای قرن بیستمی و ماقبل آن.
به گزارش رسانه خبری جویا از تهران، مرضیه حاجی هاشمی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اجتماعی و سیاسی با انتشار یادداشتی با عنوان«خسرانی به وسعت نابودی یک سرزمین» به شرح زیر آورده است:
یک اتفاق عجیب و هالیوودی! پیجرهای ارتباطی اعضای «حزب الله لبنان» به صدا در میآیند و بعد منفجر میشوند، این است ماهیت یک جنگ قرن بیست و یکمی اصیل بدون هیچ نشانی از عناصر جنگهای قرن بیستمی و ماقبل آن. در قرن بیست و یکم، قدرتهای بزرگ با سیاستمداران دوراندیش، کاملا از برپاکردن یا درگیر شدن جنگ هایی که دیگر صرفا ماهیت نظامی ندارند، به شدت پرهیز می کنند؛ چرا که دیگر اهمیت چندانی ندارد، کشور درگیر، مایل ها از میدان جنگ دور باشد یا نباشد، تنها طی چند دقیقه، جنگ میتواند، به قلب کشوری نفوذ کند و حتی تردد هوایی، ریلی، شبکه برق و هر نوع ارتباط سایبری را به میزان گستردهای مختل نماید. در جنگهای قرن بیست و یکم، دیگر پیروزی و شکست معنا ندارد و نمیتواند جنگ موفقی باشد.
به گفته «یووال نوح هراری» در این قرن «اگر کسی فرمولی پیدا کند که با آن بشود تحت شرایط قرن بیست و یک، جنگهای موفق به راه انداخت، دروازههای جهنم به سرعت باز خواهد شد». از نظر وی این فقط یک «خوش اقبالی ترسناک» بود که روس ها توانستند، در این قرن در «کریمه» پیروز شوند و شاید به همان سودا دوباره هوای حمله به اوکراین کرده و در باتلاق جنگ زمینگیر شدند.
این روزها حتی ناسیونالیستترین رهبران دنیا نیز از وارد شدن به جنگهای قرن ۲۱ با ماهیتی پیچیده پرهیز دارند و اگر رهبری، کشورش را به ورطه جنگ بکشاند با دیده تحمیق بدان نگریسته میشود؛ چرا که حتی به فرض برتری نظامی، تعیین کننده برنده میدان، عامل نظامی نیست و دانش و تکنولوژی غیرنظامی در کنار بنیههای اقتصادی و مهمتر از همه سرمایههای اجتماعی، توان ادامه جنگ را تضمین میکند، چیزی که فرماندهان نظامی درک چندانی از آن ندارند.
با اندکی تامل بر روی ماهیت آنچه در لبنان رخ داده است، میتوان پی برد که صرفاً سرمایهگذاری بر روی ساخت سلاحهای هزینه بر مادی و معنوی برای ایجاد بازدارندگی یا بالا بردن توان بالقوه نظامی تهاجمی و دفاعی به جای سرمایهگذاری و سیاست گذاری حول محور افزایش بنیههای حیاتی اقتصادی، اجتماعی، علمی و فناوریهای پیشرفته روز دنیا به ویژه اگر دسته دوم توانمندیها قربانی و هزینه دستیابی به دسته اول آنها شود، چقدر میتواند موجب خسران باشد، خسرانی به وسعت نابودی یک سرزمین.
منتشر شده در 1403/9/1
منتشر شده در 1403/8/30
منتشر شده در 1403/8/30
منتشر شده در 1403/8/30
منتشر شده در 1403/8/30
منتشر شده در 1403/8/29
منتشر شده در 1403/8/29